Ταχύρρυθμο Πρόγραμμα Ζαχαροπλαστική

 

 

Ο Μανιαδής Ιωάννης γεννήθηκε στις 19/07/1979 στο Ηράκλειο Κρήτης. Το 1994 ξεκίνησε ως βοηθός ζαχαροπλάστη σε επιχείρηση ζαχαροπλαστικής με έδρα το Ηράκλειο, αποκτώντας την πρώτη επαφή με παραδοσιακά γλυκά από αγνές πρωτές ύλες.

Από το 2000 μέχρι το 2004 ανέλαβε καθήκοντα Pastry Chef σε μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα της Αγ. Πελαγίας Ηρακλείου. Την ίδια περίοδο αναλαμβάνει με την ίδια ιδιότητα καθήκοντα στο Launch Cafe “Breeze” στο Ηράκλειο, όπου δραστηριοποιείται παράλληλα και στο χώρο της μαγειρικής, λόγω της αγάπης του για την Μεσογειακή και την Ιταλική κουζίνα.
Το 2010 αναλαμβάνει καθήκοντα Executive Pastry Chef στην επιχείρηση Αρτο-Ζαχαροπλαστικής «Σαβοϊδάκης», θέση στην οποία βρίσκεται μέχρι και σήμερα, οργανώνοντας όλα τα Τμήματα Ζαχαροπλαστικής και υιοθετόντας τις τελευταίες τάσεις της Γαλλικής και Ιταλικής Ζαχαροπλαστικής.
Το 2012 κερδίζει το 1ο Βραβείο σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό Καινοτόμων Προϊόντων με θέμα «Μαρμελάδα και Γλυκό Κουταλιού» (Ηράκλειο 2012).
Το 2015 λαμβάνει μέρος στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό «The World Trophy of Pastry Ice Cream and Chocolate», στο Μιλάνο της Ιταλίας, αποσπώντας το 1ο ατομικό Βραβείο στην κατηγορία Patisserie.
Κατά την πολυετή επαγγελματική πορεία του, δεν έχει σταματήσει να εμπλουτίζει τις γνώσεις του, παρακολουθώντας σεμινάρια και work shops από καταξιωμένους Έλληνες και Ξένους Pastry Chefs. Από το 2014 ξεκίνησε η διδακτική του προσφορά στην ειδικότητα της Ζαχαροπλαστικής Τέχνης και από το 2017 εντάχθηκε δυναμικά στην ομάδα καθηγητών της Taste Academy.

Το ταχύρρυθμο πρόγραμμα Ζαχαροπλαστικής απευθύνεται σε Επαγγελματίες και νέους ζαχαροπλάστες, οι οποίοι επιθυμούν να διευρύνουν το γνωστικό τους αντικείμενο, αποκτώντας δεξιότητες και εμπειρίες, που σχετίζονται με το χειρισμό κατάλληλων αναλογιών των υλικών για τη δημιουργία διαφόρων σκευασμάτων ζαχαροπλαστικής. Με το πέρας των σεμιναρίων (και ανάλογα με τις ώρες κατάρτισης) οι εκπαιδευόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα, έπειτα από εξετάσεις, να λάβουν πιστοποίηση μέσω του φορέα ACTA (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο).

Με την ολοκλήρωση του ταχύρρυθμου προγράμματος οι εκπαιδευόμενοι θα είναι σε θέση να προτείνουν, να καταρτίσουν και να εκτελέσουν λίστα επιδόρπιων γλυκισμάτων. Να αξιολογήσουν τη σχέση ποιότητας/κόστους των πρώτων υλών και ως εκ τούτου να εξοικονομήσουν πόρους, με βάση την ορθή διαχείρισή τους.

Διδακτικές / Θεματικές Ενότητες του προγράμματος (στο πεδίο αυτό αναφέρετε συνοπτικά τις ενότητες που θα διδάξετε στα πλαίσια του προγράμματος).

  • Συνταγές ζαχαροπλαστικής
  • Γλυκά εστιατορίου (a la carte – μπουφέ)
  • Σοκολάτα
  • Μαρμελάδες – Γλυκά του κουταλιού
  • Παγωτό
  • Σιροπιαστά
  • Τούρτες
  • Ζαχαρόπαστα, Αμυγδαλόπαστα
  • Κρέπες
  • Kέικ – παντεσπάνι
  • Ζύμες – μαρέγκες
  • Κρέμες ζαχαροπλαστικής – mousse
  • Κουλουράκια – Μπισκότα – Βουτήματα
  • Πρώτες Ύλες ζαχαροπλαστικής
  • Διακόσμηση – décor
  • Τεχνικές Εγκαταστάσεις – Εξοπλισμός ζαχαροπλαστείου
  • Εργαλεία και σκεύη ζαχαροπλαστείου
  • Σύνθεση προσωπικού ζαχαροπλαστείου

 

  ΝΕΑ

Loading...

Γραφείο Διασύνδεσης

Το Γραφείο Διασύνδεσης του ΚΕΚ Τουριστικών Επαγγελμάτων αποτελεί για εμάς ίσως την πλέον σημαντική οργανωτική δομή. Αναλαμβάνει την ανάπτυξη δημιουργικών σχέσεων με Αναπτυξιακούς Φορείς, με επαγγελματικές συλλογικότητες, με τη Τοπική Αυτοδιοίκηση σε μια λογική ανίχνευσης αναγκών αλλά και προοπτικών συνεργασίας Λειτουργεί ως:

  • Βασικό εργαλείο για τη δημιουργία ενός τοπικού δικτύου σύνδεσης των δυνατοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού με τις ανάγκες των επιχειρήσεων
  • Υποστηρικτική δομή πληροφόρησης και σύνταξης των ατομικών σχεδίων δράσης των ανέργων και των καταρτιζομένων μας
  • Βασικός πυλώνας δημιουργίας επιστημονικών ομάδων έργου για τη σύνταξη και την υλοποίηση καινοτόμων προγραμμάτων Κατάρτισης και Εκπαίδευσης