Ταχύρρυθμο Πρόγραμμα Οροφοκομία

 

 

Η Βούλα Βαρβαρίγου, με τόπο καταγωγής από την Ζάκυνθο, δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην Κρήτη από το 2007.
Είναι απόφοιτος της Ανώτερης Σχολής Τουριστικής Εκπαίδευσης Αγ. Νικολάου Κρήτης, καθώς και του Τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων & Διοίκησης του ΑΤΕΙ Ηρακλείου.
Από την αρχή της σταδιοδρομίας της στον Ξενοδοχειακό Κλάδο, η ενασχόληση της σε Τμήματα Οροφοκομίας και Υποδοχής ως Προϊσταμένη Ορόφων και Υποδοχής, είναι κυρίως σε Ξενοδοχειακές Μονάδες της Κρήτης και της Ζακύνθου (Elounda Bay, SENSIMAR Elounda Village Resort & Spa by AQUILA , όμιλος Aldemar, όμιλος Mitsis Hotels κ.ά.).
Από το 2017 ασχολείται παράλληλα και με την εκπαίδευση ενηλίκων σε Ι.ΙΕΚ σε προγράμματα Οροφοκομίας, όπου εξειδικεύεται.

Aπευθύνεται σε Επαγγελματίες, οι οποίοι επιθυμούν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους σε ό,τι αφορά το Τμήμα της Οροφοκομίας/Λινοθήκης. Με το πέρας του ταχύρρυθμου προγράμματος φοίτησης, οι εκπαιδευόμενοι έχουν τη δυνατότητα, έπειτα από εξετάσεις, να λάβουν πιστοποίηση ως Στελέχη Ορόφων/Λινοθήκης από την ACTA (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο).

Στόχος του ταχύρρυθμου προγράμματος η κατανόηση και η εφαρμογή των καλών πρακτικών στην παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου από το Τμήμα Ορόφων και Λινοοθήκης, με έμφαση στην εξυπηρέτηση και την ασφάλεια τόσο των πελατών, όσο και του προσωπικού.


Διδακτικές / Θεματικές Ενότητες του προγράμματος

  • ΤΜΗΜΑ ΟΡΟΦΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ.
    1. Τουριστικά καταλύματα - Τύποι και κατηγορίες,
    2. Αρμοδιότητες Τμήματος Ορόφου,
    3. Βασικές Αρχές Διοίκησης Ξενοδοχειακής Μονάδας,
    4. Τμήματα Προσωπικού Ξενοδοχειακής Μονάδας,
    5. Αρμοδιότητες και καθήκοντα του Στελέχους Ορόφων,
    6. Προσόντα και αρμοδιότητες του Προσωπικού Ορόφων,
    7. Υγιεινή & Ασφάλεια στο χώρο εργασίας.
  • ΟΡΟΦΟΣ ΚΑΙ ΔΩΜΑΤΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ
    1. Διαχωρισμός ορόφων
    2. Αρίθμηση δωματίων
    3. Τύποι δωματίων
    4. Εξυπηρέτηση Α.Μ.Ε.Α σε ένα ξενοδοχείο
    5. Είδη ιματισμού ξενοδοχείου.
  • ΜΕΘΟΔΟΙ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ
    1. Υλικά καθαρισμού
    2. Είδη απορρυπαντικών
    3. Ορθή χρήση απορρυπαντικών & υλικών καθαρισμού
    4. Ενημέρωση επικίνδυνων υλικών στο χώρο εργασίας.
  • ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΕΛΑΤΩΝ
    1. Μελέτη περιπτώσεων σε θέματα ασφάλειας προσωπικού και πελατών (case study)
    - ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΔΩΜΑΤΙΟΥ
    1. Εργασίες κατά το άνοιγμα και το κλείσιμο της βάρδιας
    2. Το καρότσι του οροφοκόμου
    3. Διαδικασία καθαρισμού δωματίων: Απομάκρυνση απορριμμάτων & ιματισμού από το δωμάτιο, Προσωπικά είδη πελατών, Στρώσιμο κρεβατιού, Τοποθέτηση καθαρού ιματισμού, Διαχείριση αναλωσίμων υλικών, Διακόσμηση & αισθητική δωματίου.
  • ΦΥΣΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΕΥΘΥΝΗΣ
    1. Είδη πιθανών βλαβών
    2. Διαδικασία εντοπισμού και περιγραφή τους
    3. Διαδικασία απολεσθέντων αντικειμένων πελατών
    4. Έλεγχος της ημερήσιας κατάστασης δωματίων.

 

 βαρβαρήγου οροφοκομία

Loading...

Γραφείο Διασύνδεσης

Το Γραφείο Διασύνδεσης του ΚΕΚ Τουριστικών Επαγγελμάτων αποτελεί για εμάς ίσως την πλέον σημαντική οργανωτική δομή. Αναλαμβάνει την ανάπτυξη δημιουργικών σχέσεων με Αναπτυξιακούς Φορείς, με επαγγελματικές συλλογικότητες, με τη Τοπική Αυτοδιοίκηση σε μια λογική ανίχνευσης αναγκών αλλά και προοπτικών συνεργασίας Λειτουργεί ως:

  • Βασικό εργαλείο για τη δημιουργία ενός τοπικού δικτύου σύνδεσης των δυνατοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού με τις ανάγκες των επιχειρήσεων
  • Υποστηρικτική δομή πληροφόρησης και σύνταξης των ατομικών σχεδίων δράσης των ανέργων και των καταρτιζομένων μας
  • Βασικός πυλώνας δημιουργίας επιστημονικών ομάδων έργου για τη σύνταξη και την υλοποίηση καινοτόμων προγραμμάτων Κατάρτισης και Εκπαίδευσης